Workshops planning

Bij Oma Neeske zullen regelmatig workshops gegeven worden. Er is een grote variëteit aan ideeën en enkele zijn reeds in voorbereiding. Te denken valt hierbij o.a. aan:

 • Bloemschikken
 • Spinnen (met een spinnenwiel, niet te verwarren met de hometrainers...)
 • kinderactiviteiten
 • meubels restaureren
 • het werken met krijtverven en waxen.

Zowel op deze site als op onze facebook pagina zullen deze workshops worden bekendgemaakt. En natuurlijk in de winkel.

Workshops Meubels restaureren:

Deze worden  voortdurend op verzoek georganiseerd. Deze worden gegeven in onze eigen werkplaats waar nagenoeg alles beschikbaar is op het gebied van houtbewerking en restauratie. Klein reparatiemateriaal, diverse soorten oud hout en verbruiksmateriaal is aanwezig in onze werkplaats.

Om een idee te krijgen van de kosten is het belangrijk voor ons te weten met hoeveel personen en met wat voor materiaal u de workshop wilt bezoeken: Is het eem beetje repareren of volledig herstel met veel materiaal, dat heeft vanzelfsprekend invloed op de kosten welke wij moeten maken.

Globaal is het goed te rekenen met een vast bedrag van € 45,- per uur voor het gebruik van de werkplaats en de begeleiding. De overige kosten zullen in overleg vooraf worden bepaald. Het uurtarief wordt gedeeld door het aantal personen. Wel is er een maximum van 3 deelnemers i.v.m. de veiligheid.

Voor dit bedrag per uur heeft u:

 • Verwarmde werkplaats
 • gebruik van machines zoals: cirkel-, verstek-, lint-, afkort- en figuurzaag, vlakschuurmachines, schaaf- en vandiktebank, boorkolommen en frezen enz.
  klein materiaal zoals schuurpapier, lijmen, schroeven en spijkers. (bij grote reparaties zal dit apart worden berekend omdat bepaalde reparaties met bijvoorbeeld 2-
 • componenten plamuur rond de €12,- kunnen kosten)
 • ondersteuning door Monique en Ronald. Beiden zeer ervaren en kundig op het gebied van restauratie en verven.
   
  Workshops restauratie brocante meubels

  Bij Oma Neeske worden workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops kunt u leren hoe u meubels kunt omtoveren tot een brocant meubelstuk geheel naar eigen smaak.

In onze werkplaats vindt u alles wat u nodig heeft om dit te kunnen doen. Het is kleinschalig dus u krijgt alle aandacht die nodig is. Hierdoor is het mogelijk in soms twee of drie sessies het meubel weer terug te plaatasen in uw woning.

Vervoer van het meubel

Heeft u problemen met het vervoer? Ook dat kunnen wij voor u regelen. Onze werkplaats is verwarmd en droog dus het meubel staat veilig.

De sessies

Omdat we streven naar persoonlijke aandacht en daarnaast een beperkte ruimte hebben is er tijdens de workshops plaats voor maximaal 3 deelnemers. 

Tijdens de workshops is gelegenheid om herstelwerk te verrichten aan de meubels of aanpassingen. Dit gebeurt onder begeleiding of wij kunnen het voor u regelen.

Het streven is de workshops in de avonduren te houden, In overleg kan dit op andere tijdstippen. De dagen van de workshops zijn een planning en ook deze kunnen in overleg worden verzet.

De kosten

De kosten zijn onderverdeeld in twee posten: basisbedrag voor de workshop en gebruik van de werkplaats en het gereedschap. Het tweede deel is een variabele post en hangt af van het materiaal dat verwerkt wordt. Klein materiaal zoals reparatie stukken van hout is vrij beschikbaar. Zo ook het gebruik van wax op niet extreem grote meubelstukken. De kosten voor verf en dergelijke wordt vooraf met u doorgesproken. Wij werken met de collectie van Painting the Past. Een aantal kleuren verf en alle kleuren wax zijn op voorraad aanwezig.

De kosten zijn  € 25,00 per avond (20.00 uur tot 22.00 uur) voor het gebruik van de werkplaats, de gereedschappen, machines en de begeleiding. Tevens valt hier ook de verwarmde opslag van uw meubelstuk onder gedurende de workshopweken totdat het meubel klaar is. Voor koffie en iets lekker wordt natuurlijk ook gezorgd. De benodigde materialen zoals verf, wax, houtwormmiddel, schuurpapier en diverse andere materialen worden apart berekend.